.

Verslag van het jeugdtoernooi van Waverse BC op 12/2/2023.

 

We hebben voor ons 15de jeugdtoernooi 102 inschrijvingen uit 16 clubs ontvangen. Ook dit jaar hebben we enkel, dubbel en mix georganiseerd, die we tussen 9h tot 17h gespeeld hebben.

Dit jaar hebben we als test met de software Badminton Toernooiplanner gewerkt i.p.v. de Excel files zoals gewoonlijk, deze software wordt immers op vele andere volwassenen tornooien ook gebruikt. De loting was daarbij wel even een uitdaging om de inschrijvingen van Excel naar de Tornooiplanner te krijgen, maar zodra dit gelukt was, ging de planning en loting erg vlot. Spelers konden geverifieerd worden aan de hand van de ledendatabase van Badminton Vlaanderen, zoals voor andere tornooien ook kan ( weliswaar niet de A en B opsplitsing van de jeugdspelers ). Er waren enkele afzeggingen voor de tornooi dag (4 spelers) wat mooi op voorhand kon opgevangen worden. Op de tornooi dag hebben er echter ook 8 spelers zich ziek gemeld (vaak erg laat of pas geweten na rondbellen), wat het wel moeilijk maakte om nog de vele wijzigingen te doen, invallers te zoeken. We kunnen alleen benadrukken dat wie ziek is dit zeker de dag voor het tornooi moet melden (als je dan al ziek bent natuurlijk) omdat dit het tornooiverloop anders erg verstoort.

We danken alle spelers voor hun sportiviteit, de ouders en supporters voor de leuke dag. Zeker ook alle helpers op ons toernooi, de mensen aan de wedstrijdtafel, de vele tellers, dikke merci! Jullie hebben van ons toernooi een succes gemaakt !