Badminton, een sport voor iedereen!

Als PBA willen wij zoveel mogelijk mensen met onze sport laten kennismaken. Binnen onze vereniging is er al een degelijke jeugd- en volwassenenwerking, zowel recreatief, als competitief. Maar ook de doelgroep gehandicapten willen wij beter begeleiden en kennis laten maken met de badmintonsport. Badminton is zeker een sport voor iedereen! Het wordt gespeeld op alle niveaus, door jong en oud. Het is een recreatieve, competitieve en zelfs olympische sport. De eerste kennismaking met badminton is voor velen het spelletje op het strand of in de tuin geweest. Dit is de eerste stap naar een gezonde vrijetijdsbesteding, waarop verder gebouwd kan worden.

De bedoeling is dat wij met ervaren initiators naar instellingen en/of verenigingen stappen die gehandicapten onder hun hoede hebben en er badmintoninitiatie geven. Deze initiatie is bedoeld voor atleten met een motorische, mentale of auditieve handicap.

Aangepast badminton kan zowel staand, zittend op de grond, als vanuit de rolstoel gespeeld worden. Het verschilt in wezen weinig of niet van het gewone badminton. Enkele aanpassingen aan de techniek en het speelveld zorgen ervoor dat ook mensen met een handicap onze sport kunnen beoefenen. In elke categorie is er enkel – en dubbelspel.

link naar G-sport clubs
BC Opslag – rolstoelbadminton
BC Duffel – rolstoelbadminton en verstandelijk
Waverse BC – verstandelijk

link naar Badminton Vlaanderen G-sport