Verslag Jeugdcircuit Bacss    25 maart 2023

 

Na het succesvolle tornooi van vorig jaar stond dezelfde gedreven ploeg klaar om ook van deze editie een top editie te maken. En het mag gezegd worden ook dit jaar is het tornooi vlekkeloos verlopen.

De voorbereiding op ons tornooi is vlot verlopen, Matthias stuurde de inschrijvingsfile goed op tijd door en de meeste clubs hebben de inschrijvingsdatum mooi gerespecteerd, waarvoor hartelijk dank clubs. Ook de inschrijvingen liepen vlot binnen, ongeveer evenveel inschrijving (+1) als vorig jaar.

Graag wil ik alle clubs bedanken die hebben ingeschreven voor het Bacss jeugdtornooi.

In totaal hebben we van 16 clubs spelers mogen ontvangen. En het mooie dit jaar, van elke club heeft minstens één speler de finale behaald en mochten we van 13 clubs winnaars noteren. Dit is het bewijs dat elke club zeer goed bezig is met zijn jeugdwerking. Ook hier voor een dikke proficiat clubs.

Afzegging waren er weer maar beduidend minder als vorig (7 tegen 12 vorig jaar).

Gelukkig waren de meeste afzegging reeds doorgeven voor de start van het tornooi.

Dit gaf me de tijd om op zoek te gaan naar kinderen via de ingeschreven clubs om de gaten in de schema’s terug op te vullen.

Tijdens het tornooi was er nog één afzegging, gelukkig zonder gevolgen voor de poule.

Dubbels blijkt een moeilijke discipline om puur in één leeftijdscategorie te organiseren. Hier hebben we weer verschillende leeftijdsblokken samengevoegd. Maar ook bij de meisjes enkelspel wordt het alsmaar moeilijker om per discipline een poule te maken.

Ondanks de veranderingen in de puntentelling hebben we het tijdschema’s goed kunnen aangehouden, enkel bij de jongens -18JEA was er een uitloop maar dit had vooral te maken met het nog moeten organiseren van een halve finale en daarna de finale.

Verder een vlekkeloos tornooi gehad, er heerste een ontspannen sfeer en er waren geen gekwetste spelers. Heb zeer veel gelukkige spelertjes gezien. Er is nooit discussie geweest over puntentellingen. Graag wil ik een gemeend dank je wel zeggen aan alle jeugdverantwoordelijken en ouders voor hun enthousiasme tijdens het tornooi.

Tot slot wil ik nog een warme oproep doen, zorg dat de kinderen op tijd aanwezig zijn in de zaal, want nu was het vaak juist op tijd of net te laat, maar dat zorgt dat wedstrijden met al wat lichte vertraging beginnen.

Graag wil ik ook iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat dit tornooi kon plaatsen vinden, dus bedankt Bacss bestuur, medewerkers cafetaria die zorgden voor onze honger en dorst, tellers die er blijkbaar zelf ook van genoten hadden, ouders die ook meehielpen om wedstrijden in goede banen te sturen, helpende handen her en der.

Ten slotte wil ik ook alle ouders en of begeleiders bedanken om de kinderen te brengen en te ondersteunen voor, tijdens en na de wedstrijd. Sport is hard dus winnen is leuk maar er ook ZIJN voor kinderen na een verloren wedstrijd kan wonderen doen.

Last but not least bedank ik de spelers en speelsters, want zonder hen is er geen Jeugdcircuit mogelijk.

Ik sluit af met te zeggen, ik heb er van genoten hopelijk jullie allen ook. Verder vinden jullie hieronder nog een overzicht met de winnaars en finalisten, die ik hierbij nogmaals proficiat wil wensen en ik hoop alvast de deelnemers van deze editie ook volgend seizoen (datum zal nog gecommuniceerd worden), terug te mogen verwelkomen voor het PBA JCC van Bacss.

Bedankt en tot volgend jaar zeker,…..

Met vriendelijke groeten,

Ceuppens Rudy,

Organisatie PBA JCC Bacss