Op zaterdag 20 mei werd de rust in de bossen van de Stille Kempen, meer bepaald in het provinciaal domein van Herentals, verstoord door strijdkreten, toeters, tromgeroffel en ander supporterslawaai!

Die dag werd de IPJO georganiseerd, het hoogtepunt van het jaar, de afsluiter van het seizoen voor de Vlaamse badminton jeugd, waar een heel jaar reikhalzend naar uitgekeken wordt.

Een jaarlijkse strijd der titanen wordt daar uitgevochten tussen de jeugdspelers van de Vlaamse provincies, elk in hun leeftijdscategorie. De eer van de provincie staat op het spel, wat leidt tot spannende wedstrijden, een lach, een traan, maar vooral een groot samenhorigheidsgevoel.

Één provincie ontbrak echter, maar dit lieten de in felle kleuren uitgedoste spelers niet aan hun hart komen en maakten er een hoogstaand, sportief tornooi van, waar fairplay hoog in het vaandel werd gedragen.

 

In de jongste categorie waren Vlaams-Brabant en Antwerpen wat sterker dan hun Limburgse en West-Vlaamse tegenstanders. De onderlinge confrontatie was dus belangrijk om de winnaar te bepalen. Antwerpen won met 5/2 en kon met trots de beker van de U12 in de lucht steken. De toekomst is verzekerd!

 

In de categorie U14, waren het de provincies Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen die er boven uitstaken. Het onderlinge duel werd met 5/2 gewonnen door West-Vlaanderen. De Antwerpse spelers gaven het beste van zichzelf met heel wat 3 setters en een verdiende derde plaats tot gevolg.

 

 

Bij de U16 spelers ging het er spannender aan toe en werd er tijdens de ontmoetingen duchtig strijd geleverd. Doch dat nam niet weg dat op het einde van de dag, PBA na 3 knappe zeges, als overtuigende winnaar de U 16 beker mocht in ontvangst nemen. Super!

 

 

De U18 reeks, de anciens van het tornooi, voor weer heel wat de laatste keer dat ze konden deelnemen, dus zeker stressvol om hier een goede prestatie neer te zetten.

Eens de eerste zenuwen onder controle waren, werd de tegenstand op een hoopje gespeeld en kon ook deze trofee richting Antwerpen. Puik werk!

 

Drie van de vier bekers waren binnen ! Ja, dan weet je al snel wat het vervolg van het verhaal gaat zijn.

De all round beker van beste provincie over de leeftijdscategorieën heen….

De 33 ste editie alweer, werd dit jaar overtuigend en met klasse gewonnen door Antwerpen!!!

Wat een knalprestatie in eigen huis, zelden gezien! Een dikke proficiat aan alle spelers en coaches.

 

Ook een welgemeende dank u wel aan de ouders die het ganse seizoen hun kinderen ondersteunden tot het leveren van dit sportief hoogtepunt.

In een ongedwongen sfeer zorgden de referee, zijn adjunct en alle aanwezige umpires ervoor dat het jeugdig enthousiasme van alle spelers op een sportieve wijze onder controle bleef.

Een dikke merci aan het ganse bestuur, de vele vrijwilligers en ouders die spontaan hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van dit event. Zelfs de stresskiekes onder ons moesten toegeven, dat we samen voor een vlekkeloze organisatie hebben gezorgd.

Na afloop van het tornooi alleen maar tevreden en voldane gezichten, blij dat we erbij waren!

We kijken allen uit naar de volgende editie van mei 2024, see you in Ieper

Alle details van de ontmoetingen zijn terug te vinden via deze link:    IPJO 2023

Meer foto’s van Luc Colijn (OLVE)  vind je op deze link : Fotot”s IPJO 2023