Verslag Jeugdcircuit Bacss 23 maart 2024

Na het succesvolle tornooi van vorig jaar, stond dezelfde gedreven ploeg klaar om ook van deze editie een top editie te maken. En het mag gezegd worden, ook dit jaar is het tornooi vlekkeloos verlopen.

De voorbereiding op ons tornooi is vlot verlopen. Persoonlijk wist ik niet goed wat ik moest verwachten van de nieuwe inschrijvingstool. Buiten één iemand die moeilijk aangelogd geraakte liep het zeer vlot. Ook de inschrijvingen liepen vlot binnen, 5 inschrijving meer als vorig jaar. Van een succes gesproken.

Graag wil ik alle clubs bedankten die hebben ingeschreven voor het Bacss jeugdtornooi.

In totaal hebben we van 11 clubs spelers mogen ontvangen. En het mooie dit jaar, van elke club heeft minstens één speler de finale behaald en mochten we van 10 clubs winnaars noteren. Dit is het bewijs dat elke club zeer goed bezig is met zijn jeugdwerking. Ook hier voor een dikke proficiat clubs.

Afzegging waren er weer (4 zieken en drie die forfait gaven wegens examen op maandag), zo gaf de teller 7 aan een aantal dat gelijk is aan vorig jaar.

Gelukkig waren de meeste afzegging reeds doorgeven voor de start van het tornooi en had dit geen invloed op het dubbelspel.

Dit maakte dat er voor aanvang alle poules voldoende groot waren.

Tijdens de tornooi dag waren er nog drie afzegging, enkel de poule -9 enkel heeft daar onder geleden, maar ook hier is er naar oplossingen gezocht voor de gedupeerde spelertjes.

Dubbel blijkt een moeilijke discipline om puur in één leeftijdscategorie te organiseren. Hier hebben we weer verschillende leeftijdsblokken samengevoegd.

Ondanks de veranderingen in de puntentelling hebben we het tijdschema’s goed kunnen aangehouden en zijn we op het voorziene uur kunnen eindigen. Dikke proficiat aan iedereen om de tijdschema’s goed op te volgen.

Verder een vlekkeloos tornooi gehad, er heerste een ontspannen sfeer en er waren geen gekwetste spelers. Heb zeer veel gelukkige spelertjes gezien. Er is nooit discussie geweest over puntentellingen. Graag wil ik een gemeend dank je wel zeggen aan alle jeugdverantwoordelijken en ouders voor hun enthousiasme tijdens het tornooi.

Tot slot wil ik eindigen met een welgemeend dank je wel aan zowel spelers en ouders om op tijd aanwezig te zijn. Elke discipline is kunnen starten op het gewenste tijdsblok, dit zorg voor een ontspannen en vlekkeloos verloop. 

Graag wil ik ook iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat dit tornooi kon plaatsen vinden, dus bedankt Bacss bestuur, medewerkers cafetaria die zorgen voor onze honger en dorst, tellers die er blijkbaar zelf ook van genoten hadden, ouders en coaches  die ook meehielpen om wedstrijden in goede banen te sturen, helpende handen her en der.

Ten slotte wil ik ook alle ouders en of begeleiders bedanken om de kinderen te brengen en te ondersteunen voor, tijdens en na de wedstrijd. Sport is hard dus winnen is leuk maar er ook ZIJN voor kinderen na een verloren wedstrijd kan wonderen doen.

Last but not least bedank ik de spelers en speelsters, want zonder hen is er geen Jeugdcircuit mogelijk.

Ik sluit af met te zeggen, ik heb er van genoten hopelijk jullie allen ook. Verder vinden jullie hieronder nog een overzicht met de winnaars en finalisten, die ik hierbij nogmaals proficiat wil wensen en ik hoop alvast de deelnemers van deze editie ook volgend seizoen (datum zal nog gecommuniceerd worden), terug te mogen verwelkomen voor het PBA JCC van Bacss.

Bedankt en tot volgend jaar zeker,…..

Met vriendelijke groeten,

Ceuppens Rudy,

Organisatie PBA JCC Bacss