25/09/2024 – 30/09/2024 Heusden Zolder

Nelly Van Hal won op de Europese Kampioenschappen Senioren de DE +75 !!  En werd in DD +75 tweede.

Hier het verslag van de Kampioenschappen  (Badminton Vlaanderen)

Met meer dan 1550 spelers waren ze.

De spiksplinternieuwe piste in De Velodroom, uit machtig Siberisch sparrenhout vervaardigd, vormde van 25 tot 31 augustus dan ook hét meest tot de verbeelding sprekende decor dat een badmintontornooi van dit allooi zal gehad hebben. Heusden-Zolder was meer dan ooit klaar voor de Europese Kampioenschappen voor Senioren !!

Liefst 67 spelers tekende present voor het heren enkel 35+. E HE50+ schiet de hoofdvogel met 107 deelnemers.

Het grootste badminton evenement trok een record aantal Belgische deelnemers  119 !!

Uitstekende prestaties werden geleverd dankzij deze thuiswedstrijd. Van de vier Belgische spelers die de halve finale bereikten, slaagden er twee in om de finale te bereiken.

Frédéric Gaspard was niet in staat om zijn titel van Europees kampioen in 35+ herenenkel, te verdedigen. Ook al gaf hij alles in de tweede set, zijn Zweedse tegenstander Mathias WIGARDT was te sterk (7-21, 15-21).

Toch is hij blij omdat hij deze resultaten niet had verwacht.

“Een finale spelen in mijn thuisland is een droom die uitkomt. Ik heb genoten van deze week” – Frédéric Gaspard

Nelly Halsberghe uit de 75+ was de meest opmerkelijke verrassing. Ze gaat naar huis met twee medailles: de gouden medaille voor de dames enkel en de zilvermedaille voor de dames dubbel.

“Ik had dit absoluut niet verwacht. De afgelopen jaren kwam ik meestal tot de kwartfinales, maar nu ben ik plotseling Europees kampioen. Ik voel me goed, en het was leuk om vrienden en familie te hebben die me ondersteunden” – Nelly Halsberghe

Stefanie Bertels wint de bronzen medaille in de categorie 35+ dames.

Hoan Nguyen behaalde ook de derde plaats in de categorie enkel 50+ heren.

Er wordt teruggekeken op een uitstekende organisatie met pittige wedstrijden en een blij weerzien van de Europese badmintonfamilie.

Overzicht winnaars: BWF – 2024 European Senior Championships – Winners (tournamentsoftware.com)