Het PBA Jeugdcircuit is voor het eerst georganiseerd tijdens seizoen 2002-2003, in samenwerking met verschillende clubs, onder de paraplu van de PBA. Het doel van het jeugdcircuit is aan beginnende spelers en speelsters de mogelijkheid te geven om
zich op regelmatige tijdstippen te meten met hun leeftijds- en niveaugenoten. Iedereen is welkom, of je nu wel of niet aangesloten bent bij de VBL. Wanneer een speler een te hoog klassement heeft, wordt deze wel uitgesloten en dient deze met de gevorderde spelers mee te spelen.

Elk jaar worden er ongeveer 11 jeugdcircuits georganiseerd door verschillende clubs. Deze clubs kiezen er zelf voor om een jeugdcircuit te organiseren en doen dit dan ook met heel veel enthousiasme. Het jeugdcircuit is hierdoor ook een mogelijke opstap naar andere vormen van competitie, zoals de jeugdtornooien en de PBA jeugdcompetitie. Het jeugdcircuit is door clubs en spelers enthousiast onthaald, en voldoet dus duidelijk aan een behoefte.

Er wordt gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën: Minibad ( -9 ) / -11 / -13 / -15 / -18

Bij minibad wordt er alleen enkel gespeeld, bij de andere reeksen enkel, dubbel en soms ook mix.

Bij de reeksen -11 t/m -18 heb je ook een A-reeks en een B-reeks. De spelers die een toernooi met minstens 4 wedstrijden kunnen winnen in de B-reeks OF die 3 keer een toernooi winnen met 3 wedstrijden, worden A-speler.

Er wordt bij elk jeugdcircuit gezorgd dat de spelers veel wedstrijden kunnen spelen. Hierdoor wordt er dus steeds in poule gespeeld. Bij de minibad moeten ze 2 sets van 15 winnen, bij de andere reeksen spelen ze 1 set tot 30. 

link naar jeugdcompetitie ( webpagina Toernooi.nl )
PBA verantwoordelijke – Sigurd Dieleman

De provinciale jeugdcompetitie is toegankelijk voor één of meerdere ploegen van clubs die aangesloten zijn bij de Badminton Vlaanderen én een jaarlijkse werkingstoelage betalen aan de PBA. Deelname aan de jeugdcompetitie is gratis. Er is een specifiek PBA reglement voor de jeugdcompetitie. Link naar reglement op PBA website