PBA JCC OLVE 11/11/2022

Naar jaarlijkse traditie is 11 november de reden voor de Antwerpse jeugd om af te zakken naar Den Willecom om weer het beste van zichzelf te geven.

Dit jaar eindigden we net boven 150 inschrijvingen (waarvan 70!!! van OLVE), ietsje minder dan vorig jaar maar gezien hoeveel matchen (en dus ook benodigde veldjes) dit vertegenwoordigt, was het een perfect aantal deelnemers.

Zoals elk jaar, een hele hoop voorbereiding dat eraan te pas komt en ondanks die vele uren was het over het algemeen een editie die zonder grote problemen verliep.

‘s Ochtends verzamelde ons talrijke vrijwilligerskorps waar we uiteraard weer enorm dankbaar voor zijn. Niet alleen de spelers en de organisatie, maar ook de ouders en coaches (OLVE en niet-OLVE) appreciëren ten zeerste dat er overal tellers en assistenten aanwezig zijn. 

Onze jeugd had wel iets meer moeite om uit hun bed te geraken dan de volwassen vrijwilligers, 9u is toch echt wel een erbarmelijk vroeg uur om in een sporthal te staan 😉

Start van het toernooi en even een klein akkefietje met de micro waardoor Luc (onvrijwillig) de kans kreeg om zijn stemgeluid te testen voor het afroepen van de eerste matchen.

Gelukkig kwam de zaalwachter te hulp waardoor dit probleem snel van de baan was.

Hierna konden we dus toch deftig van start gaan en de Minibadders plus andere jeugd konden tonen wat ze waard waren. Het blijft toch een waar genot om zoveel spelers bezig te zien, met een hoge graad van sportiviteit en gezelligheid erbij gegooid.

De ochtend verliep verder zonder problemen, gelukkig maar want de jongere reeksen vragen het meeste werk van de organisatie en vrijwilligers.

Als er dan 10 poules tegelijk hun resultaten komen doorgeven, er nieuwe matchen moeten afgeroepen worden en er ondertussen nog een hele reeks spelers komen aanmelden, dan is het toch een gevecht tegen de tijd.

Een gevecht verloopt nooit zonder slachtoffers, gelukkig waren de enige slachtoffers bij ons de wafeltjes die Luc had meegebracht.

Over eten gesproken, op de middag was er een aangename verrassing van de zaalwachter in de vorm van koffiekoeken voor de organisatie, iets wat de ogen van velen uitstak. Met dank beste man, het was uitermate welkom.

Na een korte middagpauze waar we zelf even vanuit het café enkele matchen konden kijken, vlogen we er terug in.

Het was tijd voor de -15 en -18 om hun kunsten te demonstreren en we waren blij te zien dat er ook hier veel talent te bespeuren was.

De vermoeidheid onder onze jeugdige vrijwilligers begon ondertussen een beetje af te nemen en een zak zuurtjes bracht hier snel verandering in. Het was alleen niet evident om zowel de wedstrijdtafel, de zaal en de snoepzak in het oog te houden. 

Gelukkig hadden we ondertussen iets meer veldjes vrij wat betekende dat de finales ook mooi in het midden van de zaal gespeeld konden worden en dus wat meer aandacht naar zich toe konden trekken.

Coaches aan beide zijden, een hele hoop publiek en supporters moedigden beide zijden aan dus het was een waar genot om te zien.

Tegen de avond hadden we de pech dat er een aantal matchen niet synchroon konden gespeeld worden, waardoor het toernooi ietsje langer duurde dan voorzien. Gelukkig was het enkel een beetje langer blijven voor sommigen.

Gezien er nog een hoop vrijwilligers aanwezig waren, was het afbreken van de veldjes en opruimen van de zaal redelijk snel voorbij en konden we eindelijk onze hersenen laten rusten aan een tafeltje in de Pita Millenium.

Met dank aan mijn mede-organisatoren Luc en Quinten, de talloze vrijwilligers en anderen die hun steentje bijdroegen om het wederom een groot succes te maken en uiteraard ook al de spelers, op naar de volgende editie!

Rolf

 

Na het tornooi van Olve werden volgende spelers  gepromoveerd naar de A-reeks.

Proficiat !

JE U11      Saraiya Naman     Olve

JE U13      Mooiman Mika     Olve

JE U15      Van De Velde Sverre     BC Zwijndrecht

JE U18      Van Weyenberg Lennert   BC Zwijndrecht