Verslag PBA Jeugdontmoeting Klein Boom 07/10/2023

 

BC Klein Boom organiseerde op 7 oktober 2023, als eerste club na de grote vakantie, zijn jaarlijkse jeugdontmoeting. Ondanks dat de lottrekking vrij vlot verliep, werd al snel duidelijk dat het dubbelspel niet echt in de lift zit. Bij de meisjes -17 was het zelfs onmogelijk om de dubbelreeks in te richten. We konden hen ook niet samenvoegen met de -15MA omdat deze categorie helemaal ontbrak. Het kan daarom misschien nuttig zijn om de meisjes in de club(s) allemaal nog eens extra aan te moedigen om ook deel te nemen aan het dubbelspel. 

 

Voor de rest hebben we het geluk gehad dat we veel grote poules hebben kunnen maken. Dit zorgt voor veel speelplezier bij de jeugd. Ik zou aan alle clubs, die in de mogelijkheid zijn om poules van 5 of 6 spelers te maken, ten sterkste willen aanbevelen om dit op deze manier te doen.

 

We hebben echter ook een paar negatieve dingen mogen ervaren, waarvan ‘TE LAAT KOMEN’ zeker een werkpunt is. Er wordt bij elke ontmoeting gevraagd om 15 minuten vóór het aanvangsuur aanwezig te zijn. Spijtig genoeg hebben we meermaals moeten vaststellen dat het een nieuwe trend is om 15 tot 30 minuten ná het aangegeven aanvangsuur binnen te wandelen. Gelukkig geldt dit niet voor alle clubs. We hebben telkens geprobeerd om iedereen nog te laten deelnemen, maar 1 speler van AIB in de -15 reeks heeft het enkelspel gemist omdat we de poule 30 minuten na aanvang hebben heringedeeld. Het was nadien niet echt mogelijk om dit terug te draaien. Daarom kunnen we als gouden regel stellen: “kom alstublieft OP TIJD”.

 

Tot slot is er nog een klein werkpuntje dat kan worden doorgegeven aan alle trainers: plan voor de jeugdontmoeting even een training in waarbij de spelregels van het enkel- en dubbelspel worden uitgelegd, alsook de puntentelling. We hebben vastgesteld dat er nog tellers worden gevraagd in de u-15 reeksen. Dit vinden wij niet echt oké en dit is als organiserende club ook niet echt haalbaar.

 

Dit alles gezegd zijnde, kan wel worden benadrukt dat we hebben genoten van deze ontmoeting. De gedrevenheid, dankbaarheid en de lach (en soms ook traan) op de gezichten van de deelnemers is onbetaalbaar en geeft een zalig gevoel. Dit is tenslotte waar we het allemaal voor doen.

Met dank aan alle spelers, ouders, coaches, de steun van het hele bestuur en de bereidwilligheid van alle onze tellers, wil ik graag zeggen: “hopelijk tot volgend jaar”.