PBA jeugdcircuit   BC OLVE 11/11/2023

11 november staat bij ons niet gekend als wapenstilstand maar wel als het jaarlijkse PBA jeugdcircuit van OLVE. Voor zij die het toernooi niet kennen vat ik het even kort samen. De PBA organiseert 10 jeugdtoernooien per jaar in samenwerking met verschillende clubs. De spelers worden dan ingedeeld in leeftijdscategorieën van 2 jaar. Per leeftijdscategorie bestaat er dan een A en B reeks. Vanaf je een toernooi wint in de B reeks kom je in de A reeks terecht.

Net zoals alle jaren maken we hiervoor veel reclame bij onze jeugdspelers en dat was dit jaar ook weer te zien. Maar liefst 80 van de 140 spelers waren eigen club spelers. Dit terwijl er ongeveer een 15 tal clubs deelnemen. Van een succes qua deelnemers kan dus zeker gesproken worden. Maar daarnaast kunnen we ook de prestaties een succes noemen. Maar liefst 12 van 17 reeksen werden gewonnen door OLVE spelers. Iets wat we de laatste jaren bijna niet meer hebben meegemaakt.

Er was dit jaar ook weer plaats gemaakt voor gemengd dubbel. We organiseren dit om de paar jaar om zo jonge spelers ook eens te laten proeven van deze discipline zodat ze nooit op volwassen niveau aankomen zonder dit ooit gespeeld te hebben. Daardoor waren er minder reeksen dit en had in een ander jaar de winst marge van het aantal wedstrijden van onze Club nog hoger kunnen liggen.

Naast de deelnemers heb je natuurlijk ook vrijwilligers nodig die het toernooi in goede banen willen leiden. Zo stonden onze vaste tellers ook dit jaar paraat om bordjes om te draaien, te laten zien dat ze tot 15 kunnen tellen en dat ze de punten foutloos kunnen opschrijven.

2 van die vrijwilligers wil ik toch nog even wat extra in de bloemetjes zetten. Namelijk Luc en Rolf die op hun eentje het hele toernooi organiseren. Ze sturen de uitnodiging uit, verzamelen alle inschrijvingen, antwoorden op de mails van talloze ouders en trainers die hun spelers te laat hebben doorgegeven, ze doen de loting (die dit jaar trouwens voor de eerste keer via toernooi.nl gaat), gaan op zoek naar prijzen en moeten mij af en toe wakker schudden om op tijd tellers te vinden. Veel werk dus! Vandaar dus de extra dikke merci.

Groetjes

Quinten